Previous
Next

ubi.cat

Esglésies, capelles, ermites, castells, búnquers i muralles, jaciments, dòlmens, menhirs, estructures urbanes i centres històrics… la riquesa patrimonial i artística de l’Alt Empordà es veu reflectida en una gran quantitat d’edificis, racons i magnífics paisatges on trobem mostres dels diferents moments de la nostra història: des del megalitisme i les civilitzacions clàssiques fins als escenaris de la Guerra Civil i l’exili.

Escaneja els codis QR que trobaràs a diferents indrets de la comarca i descobreix el trosset d’història que tens al teu costat.

Ubica’t, descobreix l’Alt Empordà i gaudeix-lo

+150

UBICACIONS SENYALITZADES

+400

UBICACIONS CATALOGADES

+1000

FOTOGRAFIES

FEDER Eix 6 Conservació, foment i desenvolupament
del patrimoni natural i cultural de l'Alt Empordà.

Objectius i identificació de l'operació

La present operació està emmarcada dins l’Eix prioritari 6, vinculat a la conservació i protecció del medi ambient i a promoure l’eficiència dels recursos. En particular, es focalitza en l’Objectiu específic (OE) 6.3.1, que pretén promoure la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni cultural.

En el marc de la convocatòria ORDRE GAH/45/2016, de 7 de març, per la qual s’aproven les bases reguladores per seleccionar operacions de les entitats locals susceptibles de cofinançament per PO FEDER de Catalunya 2014-2020, eixos prioritaris 4 i 6, publicada en 14 de març de 2016, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà proposa la present candidatura amb actuacions alineades, per una banda, amb els objectius estratègics del Pla d’acció sectorial en l’àmbit del desenvolupament turístic i, per l’altra, amb l’objectiu 6.3.1 del PO FEDER Catalunya.

Els principals objectius de la present actuació són:

• Posar en valor la diversitat dels recursos turístics, activitats i centres d’interès que ofereix la comarca

• Impulsar i promocionar espais d’interès turístic de manera que s’aconsegueixi una  millora de l’experiència turística en els destins litorals, la reducció de les fluctuacions estacionals de la demanda i la integració del conjunt del territori.

Aquesta actuació es fonamenta en l’ús de les noves tecnologies per proporcionar al visitant el coneixement del territori i per millorar la seva experiència, facilitant a l’usuari la localització dels indrets patrimonials en 4 idiomes diferents.

Digitalització i senyalització dels recursos patrimonials i turístics

L’Empordà és un territori ple de contrastos. Tant la seva costa com les planes de l’interior, protegides per diferents massissos, fan d’aquesta part de Catalunya un espai singular, conformat per una gran diversitat de paisatges. Però si hi ha una peculiaritat especial de l’Empordà és el paisatge humà que dibuixa la seva gent i la seva riquesa patrimonial. L’activitat de dinamització turística a la comarca de l’Alt Empordà té una llarga trajectòria i s’ha caracteritzat en els últims anys per la seva capacitat de treballar a diferents escales territorials, aprofitant la seva situació geogràfica -entre els Pirineus i el mar-, les platges, la pertinença a la marca turística Costa Brava, l’arribada del TGV, el reconeixement que té la plana de l’Empordà com un espai amb una alta qualitat de vida i els seus recursos naturals, culturals, paisatgístics, etnològics i gastronòmics. Tot i aquestes riqueses, s’ha fet evident la necessitat d’aquest territori d’adaptar-se als canvis i modernitzar-se.

CAT