MARAM, el Centre d’Interpretació del Peix, és una iniciativa de la Confraria de Pescadors de l’Escala amb l’objectiu de fomentar la cultura del peix, donar a conèixer la vida i la feina del pescador, fomentar la pesca responsable i transmetre valors de respecte pel medi ambient i, en especial, pel medi marí. S’hi pot visitar una exposició permanent on coneixerem el port i la llotja, els diferents arts de la pesca que es practiquen — tresmall, teranyina i palangre—, els seus ormeigs, les espècies de peixos que es pesquen i el perquè d'una pesca sostenible, tot això amb activitats adaptades a tothom. Des del MARAM s’organitzen visites guiades a la subhasta del peix blau.
Fotografia de Josep Esquirol que es troba en el ric fons fotogràfic de l’arxiu històric de L’Escala. La imatge mostra com uns pescadors de L’Escala recullen la pesca feta del dia. Concretament treuen de les xarxes les anxoves, just després d’arribar a la platja. És interessant veure la quantitat de gent que formava part de tot el procés de la pesca i més important encara totes les tasques posteriors en el tractament del peix pescat. MARAM ensenya i mostra les tècniques i les espècies de peixos que s’han treballat i es treballen a L’Escala.
International Diving Center l' Escala, La Escala, Provincia de Gerona 17130, España